5 smarte triks som får barn til å spise mer grønnsaker!

fruktbarnNoen ganger føles som om det er mer sannsynlig at du skal vinne i et millionlotteri, enn å få ditt barn til å spise noe som er grønt i fargen.

Som foreldre vet du at dette ikke er noe nytt fenomen. Grønne grønnsaker til barna sine er noe mange foreldre har gitt opp de siste 20-30 årene. Mange har prøvd ulike metoder. Noen har fungert og andre ikke.

Her er 5 av de beste triksene for å få noen av disse nødvendige vitaminer, mineraler og fytonæringstoffer inn i kostholdet til barnet ditt.

1. Bland dem inn i en Smoothie.

De fleste barn, og mange voksne også, kan ikke motstå den søte, kalde smaken av en frukt smoothie. Det minner om sommer, bading og gode øyeblikk,

Ved å lage smoothies om morgenen med 2-3 forkjellige frukter får du en god start på dagen. Med en god juicemaskin (vi anbefaler Juice Power), er dette gjort på 2 minutter, inkludert tiden det tar å ta frem fruktene.

For å snike inn grønnsakene, bruk en håndfull med spinat,litt brokkoli, eller litt annen grønn salat. Blandet med søte frukter som ananas, mango eller banan, vil dette ikke vekke noen alarmer hos barnet.

En annen vei for å få god ernæring å blande inn frukt og grønnsakspulver i smoothien. Dette kan mer enn doble mengden av viktige næringsstoffer i samme størrelse som å spise 5-10 porsjoner med frukt og grønnsaker i et måltid.

Du kan sjekke ut hva Juice Plus+ som består av 17 friske grønnsaker i pulverform kan gjøre for deg og dine barn. Klikk her: Juice Plus+

2. Juice det opp med fersk juice.

Frukt juice og grønnsak juice kan begge gi en vitaminbombe med næringsstoffer per kopp.

Trikset er at du lar barna være med å lage dem. Det gir mye større motivasjon til å smake etterpå. Du vil bli overrasket over hvor ofte dine barn ønsker friskpresset juice når du viser dem hvordan de selv kan lage det.

Det finnes mange varianter med friske juicer du kan lage. Eksempler er appelsin juice, eple juice, gulrot juice med mere. Smak deg frem og lag dine egne blandinger.

Her kan du også legge til litt kål, spinat, brokkoli eller andre grønnsaker.

3. Biter, biter

Gjør det til en vane å dele grønnsakene opp i mindre biter som du har på et fat. Bland det gjerne med noen frukter. På denne måten gjør du det lett tilgjengelig for barna. Ha gjerne en dipp klar for større variasjon i smaksopplevelsen.

Ha et slikt fat fremme hver eneste dag. Det er mye bedre med litt grønnsaker hver dag enn et skippertak hver 14 dag.

4. Velg ut dine egne grønnsaker

Let deg frem til lokale produsenter av frukt, grønnsaker og bær. Dette er en mulighet til å utforske forholdene som maten vokser under, samtidig som barna får ta, føle og smake på maten.

La barna velge hvilke grønnsaker som skal tas med hjem og du vil oppleve at involvering gir større lyst på grønnsakene.

5. La barna starte sin egen lille åker.

Til slutt er det en veldig god ide å la barna få lov til å dyrke sin egen lille åker. Dette er enkelt å gjennomføre.Barna elsker å se hvordan plantene vokser og etter hvert vil de også spørre om flere ting de kan dyrke.

Et økt inntakt av rå og friske grønnsaker hver dag kan gi barna dine en betydelig helsegevinst over tid.

Kilder:

Nutritiondata.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *