7 matvarer som gir grunn til å tenke over hva du spiser!

Food Matters har stilt 7 eksperter følgende spørsmål: “Hvilken mat vil du unngå”? Her er noen av svarene:

Hermetiserte tomater

En av ekspertene advarte mot hermetiserte tomater. Hermetikkboksen er smurt inn med resin som inneholder BPA, og tomater er spesielt farlig siden syren i tomaten bryter BPA ned i farlige deler.

Tradisjonelt biffkjøtt!

I dag fores storfe med korn, mais og soya for å gjøre dem fete, selv om studier viser at storfe som fores på gress har høyere innhold av viktige vitaminer, mineraler og sunt fett.

Popcorn laget i mikrobølgeovn

Flere problemer med innpakningen. Posene som popkorn som skal i mikrobølgeovn ligger i inneholder Perfluoroktanylsyre (PFOA)og oppvarmingen medfører at du får i deg denne giften. Det anbefales heller at du lager vanlig popkorn hjemme som du varmer opp i en gryte med litt smør i.

Vanlige poteter

Poteter som ikke er økologiske sprøytes med rikelige mengder ugressmiddel og plantevernmidler for å beskytte mot ugress, insekter og sopp. Mange gårdbrukere spiser ikke potetene selv, men dyrker istedenfor egne poteter uten bruk av kjemikalier.

Oppdrettslaks

Oppdrettslaks stues sammen i merder og fores med fiskemel. Nyere studer viser at oppdrettslaks inneholder høye nivåer av karsinogener slik som DDT og PCB.

Melk

I dag fores kyr med veksthormoner (ikke tillatt i Norge) for å maksimere melkeproduksjonen. Dette resulterer i en økt forekomst av infeksjoner i jurene og mer puss i melken.

Epler

Epler sprøytes mye med kjemikalier og flere av disse er forbundet med Parkinsons sykdom. Anbefalingen er uansett økologiske epler. Hvis ikke er det viktig at du vasker og skreller eplene.

For å finne mer ut om disse matvarene kan du følge linken under.

Food Matters May 12, 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *