Barn spiser grønnsaker når foreldre gjør det samme!

gladebarnForeldre kan bidra til at deres barn spiser mer frukt og grønnsaker gjennom å øke sitt eget daglige forbruk. Dette fremkommer i en studie som ble gjennomført på “St. Louis University School of Public Health” og publisert i det medisinske tidsskriftet “Preventive Medicine”.

“Når foreldre spiser mer frukt og grønnsaker, gjør barna det samme,” sier forsker Dr. Debra Haire-Joshu. “Når foreldre spiser og gir sine barn mat som kjeks, chips, godteri og brus etc., lærer barna samtidig å spise dette istedenfor.”

Forskerne studerte 1,306 foreldre par og dette programmet inkluderte også hjemmebesøk hvor foreldrene fikk opplæring i ernæring og veier til å kunne gi sine barn mer frukt og grønnsaker. Barna fikk også servert en bred variasjon av frukt og grønnsaker hvor de selv kunne velge hva de ville spise.

De fant ut at foreldrene som deltok i dette programmet økte sitt eget inntak av frukt og grønnsaker sammenlignet med dem som ikke deltok i programmet. I tillegg så man en direkte sammenheng mellom økt inntak av frukt og grønnsaker hos foreldre som medførte at barna også økte sitt inntak. For hver ekstra frukt og grønnsak foreldrene økte med hver dag, økte barna tilsvarende med en halv frukt og grønnsak.

“Denne undersøkelsen viser at et er viktig å kommunisere med foreldre om hvorfor frukt og grønnsaker er så viktige,” sier Haire-Joshu. “Foreldrene kontrollerer maten og tilgjengligheten barna får når de er små. Dette er nøkkelen til både hva barna spiser i dag og også nøkkelen til hva barna vil spise i fremtiden.

Et økt inntak hos foreldre som hadde overvektige barn ga ikke samme resultatet.

“Overvektige barn har allerede blitt eksponert for salt, søt mat og lært å like den,” sier Haire-Joshu. “For å hindre at et barn blir overvektig er det avgjørende at foreldrene eksponerer dem for en variasjon av sunn mat og tilbyr denne maten mange ganger.”

Spiser ikke dine barn nok frukt og grønnsaker anbefaler vi JuicePlus+ som er 17 friske frukt og grønnsaker og i dag har du også muligheten til at barna dine får JuicePlus+ gratis. Kontakt oss om du vil vite mer om denne muligheten.

Her kan du se video “9 enkle steg” med Dr. Sears som lærer deg enkle ting du kan gjøre hver dag og som bedrer hele familien sin helse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *