Bladrike grønnsaker som spinat beskytter deg mot hudkreft!

spinatblader.jpgDet lønner seg å spise bladrike grønnsaker siden de kan redusere risikoen for kreft med så mye som 55%, i henhold til resultatene fra en Australsk studie som har pågått i 11 år.

Studien, som ledes av by Dr.Jolieke van der Pols of the Queensland Institute of Medical Research, fant ut at deltagere som hadde minst 3 porsjoner med bladrike grønnsaker per uke, slik som spinat, mer enn halverte risikoen for å få hudkreft.

I henhold til van der Pols, inneholder grønnsaker en stor variasjon med helsebringende vitaminer, mineraler, antikreft næringsstoffer, som kan forklare muligheten til å redusere risikoen form kreft.

Andre forskere som har sett på isolerte enkeltdeler av næringsstoffer, har ikke funnet en klar reduksjon i hudkreft, så det kan se ut til at det er kombinasjonen av næringsstoffene i grønnsakene som har effekt på hudkreft, sier van der Pols.

Bladrike grønnsaker er en god kilde til folat, vitamin A, C og E, lutein og zeaxanthin, og andre komponenter som hjelper til med å styrke hudens naturlige forsvarssystem til å beskytte seg mot skader som oppstår fra UV stråler.

“Disse nye funnene indikerer at en økning i inntaket av bladrike grønnsaker, kan hjelpe til med å redusere risikoen for hudkreft med opp til 55%”, sier van der Pols.

sol.gifAdvokat Mike Adams, som har spesialisert seg på mat til forbrukere, og forfatter av “The Healing Power of Sunlight and Vitamin D,” sier at van der Pols forskning er et gjennombrudd og viser at den beste beskyttelsen mot solstråler er god ernæring.

Den tradisjonelle industrien har så langt ikke anerkjent den seriøse koblingen mellom kosthold og hudpleie, og de foretrekker å markedsføre solfaktorprodukter som selges av selskaper som donerer mye til kreftindustrien, sier Adams.

Sannheten kommer endelig ut, og spinat er ikke den eneste maten som beskytter deg mot stråling fra solen. Astaxanthin, er et annet naturlig næringsstoff som beskytter deg.

Dr. van der Pols, sier at forbrukere må øke deres inntak av bladrike grønnsaker, samtidig som de må ta sine forholdsregler, slik som å ta på en solhatt og beskyttende klær.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *