Det tusenvis av forskjellige “vitaminer” i frukt og grønnsaker!

Det finnes over 10 tusen forskjellige næringsstoffer som vitaminer, mineraler, antioksidanter, fytonæringsstoffer og enzymer i frukt og grønnsaker og det er på tusenvis i en tomat alene.

I dag vet vi at alle disse næringsstoffene virker sammen i komplekse prosesser og at det er når alle disse er tilstede sammen i små menger at de gir oss den beskyttelsen vi trenger.

Et god eksempel har vi det røde stoffet i tomaten som heter Lycopen. Studier viser at menn som har et høyt nivå av lycopen i blodet reduserer sjansen for kreft i prostata med 45%.

Derfor finner vi kosttilskudd som har isolert lycopen i helsekostbutikker.

Nye studier viser imidlertid at lycopen alene ikke gir denne beskyttelsen, men er avhengig av alle de andre viktige næringsstoffene du finner i tomaten for å virke.

Dette kan være en av grunnene til at det ikke finnes studier som viser at enkelttilskudd (eller en multivitamin) av syntetiske vitaminer virker, men i noen tilfeller øker risikoen for alvorlig sykdom.

Frukt og grønnsaker, bær og urter derimot er det i dag tusenvis av studier som viser at dette beskytter deg og øker sjansene for å leve bedre lenger.

Spis variert og velg en fargerik tallerken med mange forskjellige frukt og grønnsaker hver dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *