Fakta om Frie Radikaler og Antioksidanter

Frie Radikaler.

Frie radikaler produseres i kroppen som en del av normale kroppsfunksjoner. Blir det for mye av dem, kan det være skadelig for helsen, blant annet ved økt risiko for kreft og hjerte- og karsyksdfrieradikaler.jpgom.

Gjennom forbrenningen i kroppen oppstår de frie radikaler, som er ustabile molekyler som skader cellene og fører til aldring, sykdommer og død.

Antioksidanter i frukt, grønnsaker og bær nøytraliserer frie radikaler og bremser dermed også aldringsprosessen og forhindrer sykdom.

Frie radikaler oppstår også som følge av stress, røyking, sollys, ozon, forurensning og stråling.

Antioksidanter.

friskfrukt.jpgAntioksidanter er molekyler som finnes i mange forskjellige matvarer som bær, frukt og grønnsaker. De nøytraliserer frie radikaler og beskytter oss mot skader på celler og vev i kroppen.

Nyere forskning dokumenterer at det er samspillet mellom alle de tusenvis av vitaminer, mineraler og antioksidanter i frukt, grønnsaker og bær som er grunnen til at de beskytter. Derfor er det viktig at du har hele symfoniorkesteret er tilstede samtidig, med stor variasjon og et høyt daglig inntak av friske frukt og grønnsaker.

Enkelttilskudd eller av syntetiske vitaminer du kjøper i butikken har ikke påvist å ha noen forebyggende effekt og kan i noen tilfeller være skadelig.

Antioksidanter i matvarer varierer. Nyper, valnøtter, granatepler, krekling, blåbær, solbær, kirsebær og tyttebær inneholder spesielt mye antioksidanter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *