Fargestoffene i frukt og grønnsaker er mye mer enn hva øye kan se!

regnbuemedfarger.jpgHva er det som er mer forfriskende enn et glass med ferskpresset juice som sum er full av godsaker kroppen din trenger?

De dype fargene til forskjellige frukt og grønnsaker er ikke bare tiltrekkende for øye, men de er også kilder til kraftfulle fyto (plante) næringsstoffer.

Naturen tilbyr en regnbue med naturlige pigmenter som gir en fest både for øye og immunsystemet.

Ta for eksempel druer. Det lilla og røde skallet på druen, som på samme måte som kirsebær og medlemmer av blåbærfamilien, er full av antioksidanter som er kjent som “proanthocyanidins”.

Antioksidanter hjelper til med å forebygge mot skade på cellene som er forårsaket av ustabile molekyler som kalles frie radikaler.

Frie radikaler er biprodukter av normale prosesser i fordøyelsen og forbrenningen som skjer i kroppen. Trening øker produksjonen av frie radikaler siden trening øker forbrenningen i kroppen.

I tillegg skaper eksterne faktorer som forurensning, oljer som utsettes for høy varme, brent mat fra grilling, røyking og solstråler frie radikaler som du trenger å nøytralisere i kroppen din.

Frie radikaler angriper friske celler og gjør de syke. Hovedgrunnen til tidlig aldring og sykdommer som hjerte/kar, kreft og andre degenerative sykdommer skyldes frie radikaler.

Friske frukt og grønnsaker, med sitt rikelige innhold av en stor variasjon av antioksidanter er en perfekt beskyttelse mot skader fra frie radikaler.

De grønne fargene i grønnsaker som fra brokkoli, kål, grønnkål, tilbyr komponenter som kalles “indoler”, og som reduserer risikoen for brystkreft ved å nøytralisere visse skadelige østrogener.

softfrukt.jpgDen sterke rødfargen i tomater, røde druer og vannmeloner inneholder mengder med vitamin C, samt viktige antioksidanter som “lykopen” – som forebygger mot kreft.

Gulrøtter, melon, aprikos, papaya og andre oransjefargede frukt og grønnsaker, er rike på karotenoider som er kalt betakaroten.

Forskning viser at denne antioksidanten, som kroppen selv kan gjøre om til vitamin A, er et dynamisk våpen mot kreft.

Karoten påvirker også kroppens produksjon av “rhodopsin”, som hjelper til med å forhindre nattblindhet.

Bladrike grønnsaker er også gode kilder til betakaroten, samt klorofyll som er en substans som kan binde til seg kjemikalier som forårsaker kreft i tarmen og forhindre at disse stoffer blir tatt opp i kroppen.

sunnmat.jpgSom du kan se er det mer enn hva øye kan se i naturens fargerike spekter.

Spiser du nok frukt og grønnsaker hver dag? Er du sikker på at du får i deg stor nok variasjon av de ulike fargende naturen tilbyr deg?

Hvis ikke anbefaler jeg deg til å se nærmere på hva 17 friske frukt og grønnsaker som er samlet i JuicePlus+ kan gjøre for deg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *