Frukt og grønnsaker øker sjansene for et vellykket svangerskap

gravidkvinne.jpgVed å spise frukt og grønnsaker under svangerskapet reduseres muligheten for et mislykket svangerskap , i henhold til en ny studie publisert i ” International Journal of Obstetrics and Gynecology”.  

Studien omfattet  nesten 7.000 gravide kvinner og forskerne fra ” London School of Hygiene and Tropical Medicine”, så etter sammenhengen mellom kosthold, livsstil og ekteskap, og detaljene i studien ble ledet av Dr. Dr. Maureen Maconochie. 

Forkerne konkluderte med at de som ofte spiste frukt og grønnsaker hadde 46% mindre sjanse for et mislykket svangerskap eller en for tidlig fødsel, sammenlignet med de som ikke spiste frukt og grønnsaker fullt så ofte.  De som spiste mer frukt og grønnsaker, og tok vitaminer regelmessig, øket sjansene for å ikke føde for tidlig.

Faktisk  var det slik at jo mer helsebevist mødrene var for å følge en sunn livsstil, så økte også sjansene for et vellykket svangerskap. 

Det foreligger også en studie med 378 kvinner som viser svært positive resultater under graviditeten for de som spiste frukt og grønnsaker i en kapsel, kalt JuicePlus+.

Dette har medført til at en ny dobbelblind, placebokontrolleret studie nå utføres ved University of Mississippi Medical Center i USA, for undersøke virkningen  Juice Plus+® har på gravide kvinner. 

Ønsker du å lese mer om de første resultatene kan du klikke her.

Her kan du også se en kort video med  Doug Odom, M.D, Obstetrics and Gynecology Jackson, Mississippi –   se her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *