Frukt og grønnsaker holder deg frisk!

frukt_gronnsaker1Fra en analyse av 4.500 vitenskaplige studier som går på sammenhenghengen mellom kosthold og kreft, har “American Institute for Canser Research” konkludert med at 40% av antall krefttilfeller på verdensbasis kunne være unngått hvis mennesker spiste et kosthold som var lavt på fett og platebasert med frukt og grønnsaker.

Dr.Gladys Block sier det samme etter å ha gått gjennom 170 studier fra ulike land: “Spise frukt og grønnsaker regelmessig kan redusere dine sjanser for å få kreft med 50%.

Epidemiologiske studier har også vist at mennesker som har et høyt inntak av antioksidantrike frukt og grønnsaker har lavere risiko for kreft. Særlig har kål, brokkoli, blomkål, og andre, vist seg å inneholde plantenæringsstoffer som øker farten på å fjerne skadelig østrogen fra kroppen når den kjemper mot brystkreft.

Undersøkelser fortsetter innenfor dette området og vi har ennå ikke funnet alle komponentene i mat som har en bremsende aldringseffekt og beskytter mot kreft.

Det synes for enkelt til å tro, men når du innser at frukt og grønnsaker inneholder tusenvis av kjente og ukjente fytokjemikalier (plantestoffer), kan du også bedre forstå kraften i denne maten. Det er alltid best å spise frukt og grønnsaker hel, frisk og rå for å få med seg synergien fra alle de forskjellige fytokjemikaliene og næringsstoffene som naturen tilbyr deg i naturlig og balansert form.

Anbefalingene ligger i dag på 7-13 forskjellige rå, friske frukt og grønnsaker hver dag. Aktive idrettsutøvere trenger fra 10-15 porsjoner om dagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *