Grønnsaker reduserer muligheten for kreft i prostata!

Et høyt inntak av grønnsaker, og særlig grønnsaker som blomkål og brokkoli, gir en signifikant reduksjon i risikoen for kreft i prostata hos menn. Risikoen for kreft i prostata ble ikke påvirket av frukt.

Forskerne undersøkte det totale grønnsaksinntaket og de fant ut at menn som spiser 28 porsjoner med grønnsaker per uke hadde 35% mindre risiko for kreft i prostata i forhold til menn som spiste mindre enn 14 porsjoner per uke.

I tillegg hadde menn som spiste tre porsjoner eller mer med grønnsaker per uke, 41% mindre risiko enn menn som spiste mindre enn en porsjon med grønnsaker per uke.

Grønnsaker som blomkål og brokkoli har et særlig høyt innhold av næringsstoffer som kalles “isothiocyanates”, som er aktive enzymer som nøytraliserer “carcinogens”.

Grønnsaker har utviklet mekanismer som skal forhindre at de blir spist, og slike fytokjemikalier er ofte bitter på smak.

Mennesker har utviklet evnen til å nøytralisere disse fytokjemikalene, og enzymene som vi bruker til å nøytralisere disse fytokjemikalene er de samme enzymer som nøytraliserer carcinogens. Kanskje det er økningen av disse enzymer som har en forebyggende effekt mot kreft.

Kilde: Journal of the National Cancer Institute

Får du ikke i deg nok frukt og grønnsaker, anbefaler vi deg å se nærmere på den muligheten JuicePlus+ kan gi deg. 17 friske frukt og grønnsaker gjennom kroppen hver dag.

Det er mye bedre å være frisk enn å måtte bli frisk.

http://www.JuicePlusNorge.com

Aud Lene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *