Hjemmelaget juice gir deg en pangstart på dagen!

Juice er lett å lage, men juicetrenden har ennå ikke nådd våre breddegrader for fullt. Likevel: fersk, hjemmelaget frukt- og grønnsaksjuice smaker nydelig, og kan hjelpe deg på veien til et sunnere kosthold.

For å lage juice, trenger du en såkalt saftsentrifuge. Det får du hos elektrokjedene fra rundt 700 kroner og oppover, avhengig av merke, men kanskje er det beste kjøpet JuicePower hos TVShop, som er lett å bruke og lett å rengjøre.

Fersk, hjemmelaget juice er naturligvis ikke pasteurisert, og bør drikkes med en gang. Aller best smaker den når den er helt fersk. 

Slik lager du juice:Fjern skallet fra frukt og grønnsaker, vask alt som ikke har skall. Kutt alt opp i passende biter (avhengig av materen på saftsentrifugen) og kjør det gjennom maskinen. Kjøttet fra frukten og grønnsakene skilles ut.

Du beholder vitaminene og mineralene i juicen, men kostfiber går tapt. Derfor bør du enten passe på å spise grov mat ved siden av, eller eventuelt blande litt av kjøttet inn i juicen. Se video med Juice-ekspert Øystein Rensborg:

Hvis du ikke siler juicen i stor grad vil du allikevel få i deg bra noe fiber. Frukt og grønnsaker er en god kilde til fiber, derfor vil det være lurt å få i seg fiber gjennom blant annet grove kornprodukter eller velge fullkornpasta, naturris og så videre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *