Hva er den beste maten å spise?

1 – Bær

I henhold til flere studier ligger blåbær høyt oppe på listen over antioksidantrike bær – fulgt av tranebær, bjørnebær, bringebær og jordbær. Fargen på bærene kommer fra et vannløselig fargepigment som er kalt anthocyanin, en antioksidant som hjelper til med å nøytralisere frie radikaler (celle ødeleggende molekyler). I tillegg er anthocyanin en antioksidant som inneholder flavonoider

Det er viktig å nøytralisere frie radikaler siden de medfører kroniske sykdommer, inkludert kreft og hjerte/kar sykdommer. Bær, og spesielt tranebær, beskytter deg også mot urinveisinfeksjoner.

2 – Mørke, bladrike grønnsaker

Mørke, bladrike grønnsaker – alt fra spinat, kål og brokkoli til bladsalter – er full av vitaminer, mineraler, betakaroten, vitamin C, folat, jern, magnesium, karetonider planteenzymer, og antioksidanter. En Harvard studie fant ut at ved å spise magnesium rik mat som spinat, kan det redusere risikoen for å utvikle diabetes type 2.

3 – Fet fisk

Fett fra fet fisk som laks, ørret og tunfisk er rike på omega-3 fettsyrer, som kan hjelpe til med å beskytte hjertet. Kraften til omega-3 er deres evne til å senke kolesterol og forhindre at blodet klumper seg slik som det er kjent fra hjertesykdommer. De fleste hjerteforeninger anbefaler å spise minst 2 porsjoner med fisk (særlig fet fisk), minst 2 ganger i uken.

4 – Hele korn

Hele korn inneholder næringskomponenter som typisk er tatt bort når kornet blir raffinert. Hele korn inneholder folat, selen, og B vitaminer, som er viktige for hjertet, vektkontroll og redusere risikoen for diabetes. Hele korn har et høyt fiberinnhold som reduserer følelsen av sult mellom måltider, samtidig som det forbedrer fordøyelsen.

Du blir hva du spiser

Mat er den mest effektive medisinen du kan ta. Det du spiser kan enten gjøre deg frisk, eller det kan lede til utvikling av sykdommer. Og som det alltid er sagt, ingenting slår det som er naturlig og ekte. Hvorfor gå for kunstige og prosessert mat når det er så mange andre gode valg å ta.

Jeg anbefaler også JuicePlus+, frukt og grønnsaker i en kapsel, for å få mer av et rikt og variert opptak av frukt og grønnsaker hver eneste dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *