Hva er vitaminer, mineraler, antioksidanter og fytonæringsstoffer?

mineraler.jpg

VITAMINER er naturlige substanser som du finner i levende planter. De må tas opp i kroppen gjennom maten eller næringstilskudd vi spiser siden de vanligvis ikke selv kan produseres i kroppen.

MINERALER finner du i planter. Planter får sine mineraler fra jorden, og jorden får sine mineraler fra vann som vaskes over stein og fjell. For at vitaminene skal kunne gjøre sin jobb trenger de mineraler. Mineraler må også tilføres via maten eller næringstilskudd.

FYTONÆRINGSSTOFFER er næringsstoffer med antioksidant virkning. De nøytraliserer Frie Radikaler og det finnes tusenvis av forskjellige fytonæringsstoffer i frukt og grønnsaker.

ANTIOKSIDANTER er en bred sammensetning av vitaminer, mineraler og fytonæringsstoffer som beskytter kroppens celler fra den ødeleggende effekten av Frie Radikaler. I frukt og grønnsaker finnes det tusenvis av forskjellige fytonæringsstoffer som virker sammen i et komplekst samspill. Frie Radikaler kommer fra den naturlige forbrenningen som skjer i dine celler, røyking, soling, stress, trening med mer, og er en av hovedårsakene til tidlig aldring, sykdom og plager.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *