Hvordan nå dine mål og øke livsgleden?

smil

En av de største utfordringer når du skal oppnå et mål du har satt deg er å finne motivasjonen som holder deg ved ditt mål. Motivasjon er nøkkelen, men det er ikke alltid like lett å finne den.

Her er noen måter du kan finne og beholde din motivasjon på:

Start i det små. Start med lette mål og la de vokse fra dette utgangspunktet.

Et mål. Velg ett mål til å begynne med. Fokuser full tog helt på målet.

Undersøk din motivasjon. Kjenn dine grunner. Gi dem noen tanker.

Forplikt deg ovenfor andre mennesker. Ingen liker å vise til andre at de ikke lykkes. Du vil gå den ekstra milen om du har fortalt alle at du vil gjøre det.

Bli begeistret. La tankene dine være opptatt med målet ditt. Når du gjør det vil energien det skaper bringe deg fremover.

Bygg momentum. Sett en startdato, om en uke eller om en måned. Skap en voksende energi frem mot startdato.

Skriv det ned – heng det opp. Skriv ned dine mål med store bokstaver. La målet være beskrevet med noen få ord og heng det opp hvor du kan se det flere ganger om dagen.

Bestem deg for farten. Det er den lille forskjellen hver dag som betyr noe. Sett opp en fart som du kan holde dag etter dag og som du kan øke etter hvert.

Bare start opp. Istedenfor å tenke på hvor vanskelig det er, og hvor lang tid det vil ta, fortell deg selv at du kun trenger å starte. Når du har startet, vil du se hvor lett det er å komme videre.

Fortsett med å være ansvarlig. Hvis du har forpliktet deg ovenfor andre mennesker, fortsett med å være ansvarlig ovenfor denne gruppen. Rapporter tilbake hvordan det går med deg.

Press ut negative tanker og erstatt dem med positive tanker. Dette er den viktigste av alle fredigheter for å skape god motivasjon.

Tenk på fordelene. Istedenfor å tenke på vanskelig det kan være, tenk på hva du får ut av dette.

Finn likesinnede venner. Det kan være vanskelig å holde på motivasjonen alene. Finn derfor noen med de samme målene. Se om de vil bli en partner med deg.

Bygg videre på din suksess. Hvert eneste steg på veien din er en suksess. Husk å feire at du har startet og glede deg over alle milepæler du når på veien.

Kom deg forbi lave punkter. Motivasjonen vil komme tilbake. Bare hold ut og vent på dagen i morgen.

Få hjelp. Det kan være tøft å nå målet alene.

Utsett aldri noe 2 dager på rad. Denne regelen tar hensyn til at det kan komme noe i veien, men ikke 2 ganger på rad.

Finn tilbake til gleden. Ingen kan holde ut lenge med noe hvis det ikke gir glede og begeistring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *