Hvorfor er enzymer veldig viktig for kroppen din?

Hva er det som hjelper til med å bringe næringsstoffer  til celler, vev og organer?

enzymer.jpgKatalysatoren eller ”hjelperne” er enzymer som du finner i naturlig, ubehandlet og rå mat. Mat som kokes inneholder ikke levende enzymer. Enzymene  som var der opprinnelig ble drept når maten ble varmet opp.

Doktor Humbart Santillo forklarer:

Et ”enzym” er av mange forklart som et proteinmolekyl og hver av de reagerer på bestemte måter i kroppen for å gjøre en bestemt jobb som å fordøye mat, bygge proteiner i bein og hud og bistår til å avgifte kroppen, for å nevne noen.

Når vi koker maten ved høye temperaturer mister det sin evne til å bidra til fordøyelsen av maten, siden enzymene blir drept ved koking og høye temperaturer.

Selv om det fysiske molekylproteinet fremdeles er tilstede, har det mistet sin livskraft på samme måte som om et batteri har mistet energien sin. Den fysiske strukturen er der fortsatt, men den elektriske energien er borte.Et enzym er den usynlige aktiviteten eller energifaktoren og ikke bare et proteinmolekyl.

Som et eksempel kan vi se på proteinmolekylet som bærer av enzymaktiviteten, på samme måte som en lyspære er bærer for elektrisk energi.

I dag er en av de få kildene vi har til naturlig rå mat frukt og grønnsaker. Spiser du nok av dette og særlig en variasjon av grønnsaker hver dag?

Hjemmelaget juice eller salater er gode kilder til levende enzymer.

Får du ikke i deg nok frukt og grønnsaker hver dag anbefaler jeg deg å se på den muligheten som JuicePlus+ kan gi deg. Anbefales av norske leger. Du kan lære mer her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *