Ikke alle tilskudd av antioksidanter er like effektive!

antioksidantpiller.jpgForskere som øket lengden på livet til mus, deler viktige funn vedrørende antioksidanter og deres evne til å bremse aldringsprosessen og nøytralisere frie radikaler. Konklusjon og råd til slutt er å spise mer frukt og grønnsaker.

Studien minnet oss også på at ikke alle kosttilskudd er like helsebringende. Problemet er at få kosttilskudd gjennomgår kliniske undersøkelser gjort på mennesker. Forbrukere ser også ut til å se etter de billigste kosttilskuddene (noe som ikke gir mening for meg), og flere selskaper selger nå på pris.

Istedenfor å gjennomføre vitenskaplige studier på kosttilskuddet og sikre seg at det er trygt og effektivt, bruker mange av selskapene heller pengene på markedsføring og annonsering.

Mangelen på studier viser også at en del kosttilskudd som er på markedet ikke tas opp i kroppen og gjør dermed ingen nytte for seg. Et av de første kriterier du bør sette ved kjøp av kosttilskudd er at produktet har uavhengige vitenskapelige studier som kan dokumentere at produktet er biotilgjengelig.

Jeg anbefaler deg derfor å kun kjøpe kosttilskudd som kan vise til uavhengige studier. Det er ikke så mange av disse kosttilskuddene og noen av dem kan virke litt dyrere enn de som selges på billigsalg for øyeblikket. Likevel, hvis de kan dokumentere uavhengige og publiserte studier, vet du hva du betaler for.

Velg også kosttilskudd som er laget fra naturen selv og uten noen form for kunstige tilsetninger.  Husk også at enkelttilskudd av syntetiske vitaminer ikke har dokumentert noen forebyggende effekt.

fruktoggront.jpgDet beste er å spise 7-12 friske og rå frukt og grønnsaker hver dag. Da får du i deg et symfoniorkester av vitaminer, mineraler, antioksidanter, planteenzymer og fiber ingen multivitaminpille kan konkurrere med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *