Ønsker du å optimalisere kolesterolet ditt?

Hensikten med dette tipset er ikke nødvendigvis å senke kolesterolet så mye som mulig, men heller å optimalisere de ulike nivåene slik at de virker i perfekt balanse for deg.

Syttifem prosent av kolesterolet produseres av leveren som er påvirket av insulin nivåene. Derfor vil du ved å optimalisere insulin nivåene også optimalisere kolesterolet. Derfor kan det være en god strategi å modifisere kostholdet og livsstilen:

  • Reduserer inntaket av fruktose, korn og sukker. Det er spesielt viktig å redusere inntaket av fruktose som du finner i leskedrikker og i mat som er prosessert. Hvis dine kolesterolverdier er ute av balanse kan det også være en ide å eliminere frukt fra kostholdet. Når kolesterolnivåene blir bedre kan du gradvis begynne å spise frukt igjen, hvis det ikke øker kolesterolverdiene på nytt.
  • Sørg for å spise en god porsjon med rå mat som for eksempel grønnsaker.
  • Ta også omega 3 fett slik som krill olje. Forskning viser at så lite som 500 mg med krill hver dag kan senke LDL kolesterolet og samtidig øke HDL kolesterolet.
  • Spis mat som passer din ernæringstype. Eksempler på mat og fett som er vennlig for hjertet er olivenolje, kokosnøtter og kokosolje, organiske og rå matvarer, advokado, grønnsaker, økologiske egg, rå nøtter, kjøtt fra dyr som spiser gress og fra gårder med økologisk drift.
  • Trene hver dag. Når du trener øker du sirkulasjonen og en rekke faktorer vil positivt påvirke helsebildet ditt.
  • Unngå røyking og for stort alkoholinntak.
  • Sørg for rikelig med god søvn.

Har du høyt kolesterol er det viktig å øke inntaket av rå friske grønnsaker hver dag. Husk at det skal være variert og helst en 7-10 porsjoner om dagen. Klarer du ikke å spise nok finnes det et veldig godt alternativ som vi selv spiser. Du kan lese mer om det her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *