Riktig og sunn mat kan legge år til dine barns liv!

sunnmatbarn.jpg10 måter som hjelper dine barn til god ernæring og et godt liv.

1 – Tilby barnet ditt en stor variasjon av mat, slik som korn, grønnsaker og frukt, produkter med lavt fettinnhold, bønner og naturlig mat som kan defineres som ”vokse mat”.

2 – Gi barnet ditt et lett måltid eller to i tillegg til de 3 daglige måltider. Tilby barnet ditt frukt, litt tørket frukt, en lavkalori yoghurt og lignende. En annen måte å tilby litt sunt snacks på for barn er Juice Plus+ Gummies®, som inneholder naturlig mat basert på frukt og grønnsaker og hvor alt inklusiv søtningen kommer fra naturlige kilder.(For mer info: www.JuicePlusNorge.com)

3 – La barnet ditt få bestemme hvor mye det vil spise. Fortsett likevel over tid med å servere nye matsorter, selv om de ikke spiser det til å begynne med.

4 – Lag naturlig mat hjemme. Unngå mat som er fritert, inneholder transfett eller mye fett. McDonalds eller andre raske løsninger er ingen god løsning for dine barn.

5 – Begrens mengden med sukker i maten til ditt barn. Velg løsninger med lavt innhold av sukker eller ikke tilsatt sukker. Unngå helt og fullt sukkerholdige drikker som brus og saft.

6 – Velg og lag mat som inneholder mindre salt. Hold saltbørsen borte fra bordet. Server frukt og grønnsaker som snacks fremfor chips og andre saltede produkter.

matlagingbarn.jpg 7 – Involver barnet ditt i planleggingen og tilberedningen av maten. Barn vil være mer villig til å spise mat som de selv har vært med på å lage.

8 – Spis familiemåltider sammen og server alle rundt bordet det samme.

9 – Ikke vær for streng. I små mengder og av og til kan en hjemmelaget kake, litt is, en bolle finne sin plass i et sunt kosthold.

10 – Sørg for at barnet ditt spiser frokost. Frokost gir barnet nødvendig energi som de trenger for å lytte og lære på skolen. Unngå kornflakes og andre dårlige frokostblandinger som inneholder sukker. Sørg for en god blanding med korn, frukt, proteiner, fett og andre verdifulle næringsstoffer for en god balanse med næring for barnet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *