Tips for mer balanse og energi i hverdagen!

En av de beste måtene for å hjelpe kroppen din til å opprettholde energinivåer er å tilføre god og sunn mat i riktige mengder.

Til Frokost:

Kombiner frukt med hele korn og gode proteiner. Et godt alternativ er å inkludere et glass med skummet melk sammen med en kopp av friske blåbær, eller toast fra grovt brød sammen med friske frukter og litt skummet melk.

Til Lunch og Middag:

Bruk din tallerken som en visuell veileder. Fyll opp halvparten med friske grønnsaker. Hele korn kan telle for en tredjedel, og proteiner som kylling, kalkun, fisk, bønner etc. kan fylle opp den siste tredjedelen.

Når du koser deg:

Spis ikke rett fra boksen eller posen. Ta ut passende mengde og legg det på en tallerken.

Unngå å fylle fryseren opp med is, kjøleskapet med brus og skapet med potetgull. Fyll isteden opp med friske frukt og grønnsaker og andre sunne matvarer. Det finnes mange spennende fargevariasjoner og smaksvarianter som kan tilfredsstille deg fra den sunne tallerken.

Generelt:

  • Spis fra en mindre tallerken.
  • Unngå å fylle etter. Er du fortsatt litt sulten, velg en frukt istedenfor.
  • Start måltidet med litt te eller suppe. Varme drikker metter bedre enn kalde drikker og kan hjelpe deg til ikke å spise for mye.
  • Før du spiser snacks. Trekk pusten dypt inn og spør deg selv om du virkelig er sulten eller om det er uro, kjedsomhet eller ensomhet som driver deg til å spise snacks nå.

Hvis du føler stress, finn andre veier til å oppnå avspenning. Gå en tur eller ring en venn. Prøv også å drikke et glass med vann for å se om det tilfredsstiller deg.

Aud Lene

Kilde: Harvard Medical School

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *