Vitamin D spiller en nøkkelrolle for din helse.

Vitamin D som tidligere har vært knyttet til sykdommer som osteoporose, blir nå avdekket som en viktig nøkkelfaktor for vår helse.

I en artikkel som ble publisert i august utgaven av “American Journal of Clinical Nutrition”,sier Anthony Norman som er en internasjonal ekspert på vitamin D, at vitamin D bidrar til et godt immunsystem, produksjon og reguleringen av insulin fra bukspyttkjertelen, styring av hjerte og blodtrykk, muskelaktivitet og aktivitet i hjernen.

Tilgang til et hensiktsmessig nivå av vitamin D antas også å være fordelaktig for å redusere risikoen for kreft.

Normann lister også opp 36 organer og vev i kroppen hvor cellene responderer biologisk på vitamin D. Dette inkluderer, beinmargen, bryst, tarm, nyrer, lunger, prostata, hud, mage og urinleder med mere. Vitamin D kan påvirke alle disse områder.

En annen studie viser også at mangel på vitamin D kan være knyttet til Parkinson’s sykdom. Mer enn 55% av pasienter med Parkinson i denne studien hadde lave nivåer av vitamin D.

Samtidig har “American Academy of Pediatrics” doblet sine anbefalinger for den daglige dose med vitamin D for barn. De håper at dette kan være forebyggende og gi flere helsefordeler for barn.

De nye anbefalingene for barn er 400 internasjonale enheter (IU) med vitamin D per dag. Det anbefales å starte fra samme dag som barnet er født.

“Bevisene fra studiene viser at dette kan gi helsegevinster for hele livet”, sier Dr. Frank Greer of the American Academy of Pediatrics.

Kilder:

Eurekalert October 9, 2008

American Journal of Clinical Nutrition August 2008, Vol. 88, No. 2, 491S-499S

Archives of Neurology October 2008, Vol. 65, No. 10

Reuters October 13, 2008

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *