Vitaminer og kosttilskudd kan skade deg!

Tar du vitaminer og kosttilskudd. Ny forskning som er publisert i “Cochrane Review” viser at de ikke er så virkningsfulle som du tror og at tradisjonelle vitamintilskudd ikke hjelper mot hjertesykdom og kreft.

Forskere ved “Copenhagen University Hospital” gjennomførte en analyse på eksiterende studier med over 200.000 deltagere. De fant ut at isolerte tilskudd med vitamin A, C og E, betakaroten og selen ikke forhindrer hjertesykdom eller kreft. Samtidig ga slike enkelttilskudd en liten økt risiko for dødelighet.

Disse funnene kan være skuffende for noen. Hvordan kan det ha seg at slike vitamintilskudd ikke hjelper og til og med kan skade oss?

Det er flere svar til dette. For det første kan mengdene av vitaminer være feil, men fordi at noe er godt betyr det ikke automatisk at mer er bedre.

For det andre er det for få eller gale kombinasjoner av vitaminer. Antioksidanter og vitaminer fra frukt og grønnsaker inneholder tusenvis av disse næringsstoffene som er avhengig av hverandre for å gi deg en god beskyttelse.

Når vi bare tar ut noen få av disse antioksidantene, ender vi bare opp med noen få noter og mister hele symfonien.

Mitt råd når det gjelder valg av vitamin og kosttilskudd er det ikke skal være en erstatning for et sunt kosthold og en aktiv livsstil.

Likevel klarer de fleste ikke å spise nok frukt, grønnsaker og bær og trenger ekstra tilskudd. Pass da på følgende:

Slik velger du et trygt kosttilskudd for deg og familien.

  • Det må være naturlige vitaminer, ikke syntetiske.
  • Hele symfoniorkesteret med tusenvis av antioksidanter, vitaminer, fytonæringsstoffer og enzymer bør være der – akkurat som når du spiser frukt og grønnsaker.
  • Det skal ikke være kjemiske tilsetninger i produktet
  • Det må kunne dokumenteres omfattende forskning på selve produktet – du ønsker ikke være prøvekanin.
  • Fremtredene forskere, leger og helseprofesjonelle bør selv spise det.
  • La deg ikke lure av TV-reklame og annet salgsprat.
  • Undersøk nøye før du kjøper noe.

Selv har jeg kommet frem til at et frukt og grønnsakstilskudd som heter JuicePlus+. Det tilfredsstiller disse krav og jeg og alle i min familie spiser det hver eneste dag. Vil du vite mer kan du se på følgende sider:

www.JuicePlusNorge.com
www.JuicePlus-antioksidanter.com
www.Childrenshealthstudy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *