Vitaminpiller, et falsk håp?

I dag bruker mer enn halvparten av den voksne befolkningen en eller annen form for kosttilskudd. I Norge selges det snart for 3 milliarder med slike produkter.

Men er vitaminpiller verdt dette? I de siste årene har flere studier vist at ekstra vitaminer i pilleform ikke helper mot kroniske sykdommer og forlenger heller ikke livet.

De siste nyhetene fra “the Women’s Health Initiative study”, fulgte 161.000 eldre kvinner over 8 år når de spiste multivitaminer. Selv om det tidligere er anslått at multivitaminer kan redusere risikoen for hjerte/kar sykdommer, visse krefttyper, viste denne studien at man fant ikke slike fordeler.

I fjor viste også en studie som fulgte 15.000 mannlige leger ingen effekt ved inntak av vitamin C og E. Les mer her.

Interessant å merke seg:

“Alle trenger viktige næringstoffer som vitaminer, mineraler, antioksidanter enzymer og fytonæringstoffer. Kroppen produserer ikke alt dette selv.”

Men hva sier forskerne, “Hvorfor tar vi å isolerer noen få vitaminer i en pille når frukt og grønnsaker inneholder tusenvis av viktige næringsstoffer?”

Derfor er ikke syntetiske og isolerte vitaminer så effektiv som naturen selv. Det er også grunnen til at Juice Plus+ som består av 17 friske frukt og grønnsaker er blitt så godt mottat av leger og helseprofesjonelle og like viktig er at de spiser det selv.

Her kan du se nærmere på om Juice Plus+ også kan være noe for deg.

Kilder:

New York Times

JuicePlusNyheter.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *